Srbijanski novinar demolirao Dodika u TV debati, kasnije se javili Igor i Gorica

6
Radiosarajevo.ba
Srbijanski novinar demolirao Dodika u TV debati, kasnije se javili Igor i Gorica
Printscreen / Dodik i Ostojić u studiju Prve TV

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, gostovao je na srbijanskoj televiziji Prva, gdje je govorio o aktuelnoj situaciji u BiH.

Gost u emisiji je bio i srbijanski novinar Zoran Ostojić, s kojim je Dodik često došao u polemiku.

"Ako Zapad sankcioniše RS, onda su je odvojili od BiH",rekao je Dodik.

Oglasili se iz sarajevske policije nakon tragedije u Sarajevu

Oglasili se iz sarajevske policije nakon tragedije u Sarajevu

"O tome će odlučiti Ustavni sud. I RS je prenosila svoje nadležnosti, ne svojom voljom, ali jest i jedna od njih je vojska", rekao je Ostojić.

Ubrzo je Dodik optužio Ostojića da je zapadni plaćenik.

"Oni njima ovakvim šalju mailove šta da kažu iz raznih centara moći", rekao je Dodik.

Ostojić mu nije ostao dužan.

"Iz Moskve? Je li i to centar moći? Primate li emailove ili kopije, rekao je Ostojić i dodao da Dodik dok "ljulja Bosnu u problem uvlači i Srbiju, jer Vučić priznaje Schmidta, a Dodik ne", dodao je Ostojić.

Govoreći o sankcijama Dodik je rekao da cijeni stav Vučića da Srbija neće pratiti sankcije.

"Kako se Putin i Kina igraju sa svojim marionetama. Predlože na Savjetu bezbjednosti rezoluciju da se Schmidtov mandat skrati na godinu dana. Za rezoluciju glasaju samo Rusija i Kina, protiv je 13 drugih. Tako da Schmidt zahvaljujući Rusiji i Kini dobija neograničen mandat. Svi oni koji su sklonili pare tamo će ostati bez njih. Skupo je čuvati pare u Kini i Rusiji", rekao je Ostojić.

Dodik je optužio američkog predsjednika Joea Bidena, odnosno njegovog sina da je bio u centru najveće korupcionaške afere.

"Ova administracija vraća stare Clintonove kadrove koji su proizveli neuspjeh u BiH", rekao je Dodik.

Ubrzo je novinar Ostojić načeo drugu temu.

"Sjećaš li se, Milorade, kad je Karadžić pomislio da je veći od Miloševića, da bude lider Srba. Šta se desilo?", upitao je Ostojić.

Ubrzo nakon emisije na društvenim mreažama su se oglasili sin i kćerka Milorada Dodika, Igor i Gorica.

"Kakav primitivac i teletabis kao sagovornik koji nema ni najosnovnije obrazovanje niti poštovanje kada se obraća Predsjedniku, ko god i kakav god on bio.. ne znam ni po kom osnovu on ima ikakav kredibilitet da gostuje na tv uopšte", napisao je očito izrevoltirani Igor Dodik.

Ubrzo su uslijedili brojni komentari na postove Gorice i Dodika.

"Joj gledao sam hahahahah Poderao ga onaj novinar Ostojić ko krme masnu vreću", "Hahahahhaha Eto vi mozete nekog nazvati primitivcem", "Brani Srbe od kretena koji samo sebi i svojima valja. Ali to će biti kratkog daha kad vam svima sankcije spucaju"..., samo su od nekih komentara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije