Nakon Cvijanović Izetbegovića izvrijeđala i Dodikova miljenica Sanja Vulić

9
Radiosarajevo.ba
Nakon Cvijanović Izetbegovića izvrijeđala i Dodikova miljenica Sanja Vulić
Foto: Radiosarajevo.ba / Vulić i Izetbegović

Zastupnica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić poručila je da "predsjednik SDA Bakir Izetbegović ima bar malo karaktera, a ne krizu identiteta, pozivao bi na dijalog, a ne na sukob u BiH".

Komentirajući Izetbegovićev poziv NATO savezu i EUFOR-u da pojačaju svoje prisustvo u BiH, posebno na području Distrikta Brčko jer je, kako kaže, Narodna skupština Republike Srpske u "crvenoj zoni", Vulić je upitala "da li to Bakir hoće da tenkovi EUFOR-a i NATO-a djecu prate u školu ili da tjeraju Srbe preko Save glavom bez obzira".

Vulić je prokomentirala...

Nova informacija iz Vodovoda: Danas bi bez vode moglo ostati još nekoliko sarajevskih ulica

Nova informacija iz Vodovoda: Danas bi bez vode moglo ostati još nekoliko sarajevskih ulica

"Sram Vas bilo, gospodine Izetbegoviću! Istjerali ste ih iz Sarajeva, zatrli trag Srbima, sada biste vršljali po Distriktu Brčko... Građana sa državljanstvom Republike Srpske je oko 30.000 u Distriktu Brčko i svi mi Srbi stojimo rame uz rame sa svima njima. Neće Srbi u Distriktu Brčko biti glineni golubovi u rukama SDA, niti ćete nas na najveće krišćanske praznike ubijati što ste kroz historiju radili", dodala je Vulić, prenose mediji iz RS.

Na kraju je upitala Izetbegovića "kako bi bilo da Srbi pozovu rusku vojsku da zauzme grad koji je on privatizovao, njen rodni grad Sarajevo".

Podsjetimo, nešto ranije je i predsjednica bh. entiteta RS Željka Cvijanović žestoko napala Izetbegovića.

Ocijenila je kako je Izetbegović nesposoban i nekapacitiran i da govori o lažnoj multietničnosti.

Također je kazala kako prvi čovjek Stranke demokratske akcije ima "najpogubniju politiku" u regionu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije