Željka Cvijanović prva reagovala na izjavu Bakira Izetbegovića i izvrijeđala ga

26
Radiosarajevo.ba
Željka Cvijanović prva reagovala na izjavu Bakira Izetbegovića i izvrijeđala ga
Foto: Kolaž / Cvijanović i Izetbegović

Predsjednica bh. entiteta RS Željka Cvijanović žestoko je napala lidera SDA Bakira Izetbegovića nakon njegovog poziva NATO-u i EUFOR-u da rasporedi trupe u državi, a posebno u Brčko Distriktu.

Ocijenila je kako je Izetbegović nesposoban i nekapacitiran i da govori o lažnoj multietničnosti. Također je kazala kako prvi čovjek Stranke demokratske akcije ima "najpogubniju politiku" u regionu.

Lider SDA je nakon današnje sjednice stranke pozvao NATO i EUFOR da u skladu sa njihovim mandatom pojačaju prisustvo u Bosni i Hercegovini, a posebno, kako kaže, u Brčko Distriktu.

Potraga i dalje traje: Roditelji nestale curice Danke (2) ponovo su u policijskoj stanici

Potraga i dalje traje: Roditelji nestale curice Danke (2) ponovo su u policijskoj stanici

Cvijanović je u reakciji za N1 upitala šta NATO treba raditi i da li će "disciplinovati Srbe".

"Vidite li vi koje su to gluposti, na šta da reaguje NATO i EUFOR? Da disciplinuju Srbe? Da kažu Hrvatima da nemaju pravo na legitimno predstavljanja? Ovdje nema nikakvih vojnih intervencija. To su besmislene stvari. Izetbegović ima najpogubniju politiku ne sam u BiH nego u regiji. On je ozbilja remetilački faktor. Služi se svim i svačim da plasirajući razne teze privuče pažnju svijeta da ovdje postiji problem", zaključila je entitetska predsjednica.

"A ja vas pitam ko bi ovdje ratovao", nastavila je dalje Cvijanović.

"Izetbegović je nesposoban, nekapacitiran i govori o lažnoj multietničnosti, a mi govorim o konceptu prave multietničnosti. On govori da treba iskriviti Ustav, a mi se pozivamo na pravi Ustav. On kaže da nama ne treba dijalog. On priziva i spoljnje i unutrašnje faktore da se obraćunaju sa RS. On nije čovjek suživota, volila bih da se s njim može razgovarati", dodala je Cvijanović.

Željka Cvijanović je na kraj reakcije zaključila "kako oni koji najviše pričaju u vezi sa multietničnošću i zaštiti ustavnog poretka su oni koji najviše krše sve to."

"Situacija u Bosni i Hercegovini je bolesna i treba se liječiti pravim sredstvima – političkim razgovorom, a ne NATO-om", jasna je predsjednica RS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (26)

/ Povezano

/ Najnovije