Izetbegović se oglasio na Facebooku, Sidran mu odmah komentirao

15
Radiosarajevo.ba
Izetbegović se oglasio na Facebooku, Sidran mu odmah komentirao
Foto: Kolaž / Abdulah Sidran i Bakir Izetbegović

Lider SDA stranke Bakir Izetbegović oglasio se nakon najnovijih dešavanja u NSRS na Facebooku.

Podsjetimo, zastupnici u NSRS su na posebnoj sjednici usvojili niz zaključaka kojima se kreće u vraćanje nadležnosti sa nivoa Bosne i Hercegovine na nivo entiteta.

Izetbegović je nakon toga pozvao brojne institucije da reaguju. Između ostalog, pozvao je i "garante Dejtonskog mirovnog sporazuma".

Johann Sattler: "Dan Evrope podsjetnik da se odbace politike podjela i mržnje"

Johann Sattler: "Dan Evrope podsjetnik da se odbace politike podjela i mržnje"

"Pravosudne institucije BiH dužne su da odlučno reagiraju i hitno poduzmu korake iz svoje nadležnosti. Istu obavezu imaju i visoki predstavnik Christian Schmidt, ali i zemlje garanti Dejtonskog mirovnog sporazuma. Ne smije biti nikakvog odlaganja ili čekanja rokova od šest mjeseci", napisao je, između ostalog, Izetbegović.

Riječ "garanti" bila je povod za istaknutog akademika, pisca, uglednog pjesnika i scenaristu Abdulaha Sidrana da se javi u komentar i "edukuje" Izetbegovića.

"Ne postoje GARANTI Dejtonskog Mirovnog Sporazuma i veoma je čudno da to ne znaju u kabinetu g. Izetbegovića. Postoje samo države - POTPISNICI i države - SVJEDOCI", napisao je Sidran.

Na to mu se javilo mnogo korisnika Facebooka, a jedan od jih pokušao ga je uvjeriti da nije u pravu.

"Svjedoci ili žiranti su garanti Dejtonskog sporazuma", napisao je korisnik 'Panonski Mornar', na šta mu je Sidran odgovorio:

"Riječ garant postoji i u njihovim jezicima, pa bi je upotrijebili - da su htjeli preuzeti obaveze onoga koji nešto garantuje. Zar to nije očigledno iz svakog njihovog postupka?", uzvratio je Sidran.

Kasnije se rasprava nastavila tako što se javilo još nekoliko korisnika Facebooka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije