Srbijanski ambasador odbio doći na sastanak u Predsjedništvo BiH

13
A. S.
Srbijanski ambasador odbio doći na sastanak u Predsjedništvo BiH
Arhiv / Aleksandar Đorđević u društvu Milorada Dodika

Aleksandar Đorđević, srbijanski ambasador u Bosni i Hercegovini, odbio je u ponedjeljak ujutro da dođe na razgovor u Predsjedništvo BiH, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića.

Kako smo saznali, Komšić je pozvao Đorđevića na razgovor u Predsjedništvo BiH, a tema ovog sastanka trebalo je biti hapšenje Edina Vranja, dugogodišnjeg policijskog operativca u MUP-u FBiH, koji je jučer uhapšen na granici BiH i Srbije.

"Predsjedavajući Komšić je u ponedjeljak ujutro službeno pozvao Đorđevića na razgovor. Sbijanski ambasador je na sastanak trebao doći u 11 sati, ali je, preko sekretarice, otkazao dolazak", potvrđeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Komšića.

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

Aleksandar Đorđević je bivši direktor BIA-e, kojeg je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić poslao za ambasadora u BiH.

Zanimljivo je da je Đorđević bivši šef Bezbjednosno informativne agencije Srbije (BIA) koji je na dužnost ambasadora u našoj zemlji postavljen u maju ove godine.

Indikativno je da je upravo pri susretu s njim Dodik „ispunio  predizborno obećanje“ i izjednačio zastavu države BiH sa zastavom entiteta RS u zgradi najviše državne institucije u glavnom gradu naše zemlje.

Naime,  Dodik primio je Đorđevića pod zastavama Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Republike Srbije.

Đorđević, koji je po zanimanju pravnik, zamijenio je odlazećeg ambasadora u Sarajevu Stanimira Vukićevića koji je opozvan u februaru ove godine, nakon ispada u našoj zemlji.

Đorđević je na mjesto BIA došao 2013. a na toj funkciji je bio do sredine 2017, kada je na njegovo mesto došao Bratislav Gašić.

Prema pisanju medija, važio je za čovjeka bliskog Aleksandru Vučiću, jer se njih dvojica poznaju više od 28 godina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije