Srbijanski advokat: Plakati 'mi nismo genocidni' su najveće brukanje u historiji svjetskih sramota

8
Radiosarajevo.ba
Srbijanski advokat: Plakati 'mi nismo genocidni' su najveće brukanje u historiji svjetskih sramota
Foto: Radiosarajevo.ba / Čedomir Stojković otvoreno o kampanji režima

Srbijanski advokat Čedomir Stojković prokomentirao je danas kampanju na bilbordima koji su osvanuli diljem BiH, ali i Srbije.

Naime, kako smo već pisali, jutros, 23. maja, uoči glasanja u Generalnoj skupštini Ujedinjenih naroda o rezoluciji u genocidu u Srebrenici, u brojnim gradovima osvanuli su plakati na kojima piše: "Mi nismo genocidan narod. Pamtimo... Ponosna Srbija i Srpska."

Advokat Stojković, šokiran viđenim, na platformi X je napisao:

Pariz 2024 | Spektakularnom ceremonijom otvorene Olimpijske igre na rijeci Seni

Pariz 2024 | Spektakularnom ceremonijom otvorene Olimpijske igre na rijeci Seni

"U historiji svjetskih sramota najvećim odvratnim slovima bit će ispisano brukanje koje je režim napravio Srbiji prostačkom kampanjom na medijima, bilbordima, Mordor kuli...: "MI NISMO GENOCIDAN NAROD". Ovo je jednako kampanji: "MI NISMO KURVE"

Stranci redom me pitaju: 'Jel moguće da se trudite da vas svi vide kao gedže gluperde?!'. Umjesto da odgovorim, slegnem ramenima i izbečim oči", zaključio je ugledni advokat.

I dok je bilo, očekivano, onih koji su advokata proglasili izdajnikom, ipak su se mnogi Srbijanci saglasili s njegovim stavom, pa su u komentarima poručili:

"Definitivno imamo veliki problem u Srbiji s ovim ljudima. Jednostavno nas brukaju na svakom koraku."

"A, šta očekivati od organizovane kriminalne grupe na vlasti?"

"Oni su bruka, ali mi smo g*vna koja su to dopustila."

"Sramota, stid i nemoć me obuzima. A sve su on i njegovi učitelji učinili da bude ovako. Od starta, od kad su ti izrodi počeli da haraju i brukaju parlament, pa redom i do današnjeg dana lažu, seju mržnju, strah i primitivizam, o kulturi ne govorim, uzalud. Zlo koje nas guta 30 godina."

"Primitiva na vrhuncu."

"Svi narodi dotaknu dno, samo mi imamo napreDno, dno bez kraja."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije