Srbija finansira: Počela gradnja vrtića, ulice i proizvodne hale u Srebrenici

Radiosarajevo.ba
Srbija finansira: Počela gradnja vrtića, ulice i proizvodne hale u Srebrenici
Polaganjem kamena temeljca i potpisivanjem ugovora, u prisustvu predstavnika Vlade Srbije, UNDP-a BiH i općinskih vlasti, započeta je izgradnja vrtića za 150 djece u Srebrenici i rekonstrukcije puta R-4543.

Ovo predstavlja nastavak saradnje Vlade Srbije i Srebrenice, u okviru koje je Srbija donirala pet miliona eura za projekte koje su značajne za revitalizaciju javnih objekata i infrastrukture u Srebrenici, odnosno kao podrška općinskom budžetu.

”Novi vrtić, obnovljena glavna ulica i nova proizvodna hala u kojoj će građani Srebrenice naći posao – to je nova budućnost za Srebrenicu, koju ćemo zajedno u miru da gradimo. Kao što nema ničeg ljepšeg i vrednijeg u Srebrenici od djece koja ovdje žive i zbog kojih gradimo novi vrtić, tako nema ni boljeg načina za povezivanje Srba i Bošnjaka od novih puteva, mostova, proizvodnih hala. U prošlosti smo pokazali da znamo da rušimo, sada je trenutak da sebi i drugima pokažemo da umijemo zajedno da gradimo”, izjavila je Zorana Mihajlović, potpredsjednica Vlade Srbije i ministrica za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu.

Ove investicije u vrtić, te saobraćajnu i proizvodnu infrastrukture doprinijet će poboljšanju kvaliteta života ljudi u regiji Srebrenice, a posebno djece koja će dobiti nove prostore za smještaj, učenje i igru.

“UNDP BiH pomaže obnovu Srebrenice od 2002. godine i posvećen je da i dalje nastavi raditi s građanima i lokalnim vlastima kako bi se poboljšao kvalitet života za sve. Zato ćemo zajedno graditi novi vrtić, rekonstruirati regionalni put R-453 i izgraditi nove industrijski objekat u Srebrenici, jer znamo kako revitalizacija i obnova infrastrukture, a posebno ulaganje u dobrobit djece, doprinosi kreiranju boljeg okruženja za inkluzivni razvoj,” rekla je Sezin Sinanoglu, rezidentna koordinatorica Ujedinjenih nacija i rezidentna predstavnica UNDP BiH.

Završetak izgradnje vrtića i rekonstrukcija puta planirana je za septembar 2017. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije