Zorana Mihajlović: Srbija će nastaviti pomagati Srebrenicu

Radiosarajevo.ba
Zorana Mihajlović: Srbija će nastaviti pomagati Srebrenicu
Tokom dana u Srebenici je održan sastanak potpredsjednice Vlade Srbije Zorane Mihajlović i novoizabranog načelnika Srebrenice Mladena Grujičića, na kojem je razgovarano o saradnji lokalnih vlasti s Vladom susjedne države.

Ovom prilikom Mihajlović i Grujičić obišli su lokaciju u Srebrenici gdje će biti izgrađen vrtić, a čija izgradnja se finansira sredstvima koja je Vlada Srbije osigurala kao pomoć Srebrenici.

Ministrica za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu i potpredsjednica Vlade Srbije izjavila je danas u Srebrenici da se priprema projektna dokumentacija za gradnju dječijeg vrtića u ovom gradu i da bi radovi trebali početi najkasnije početkom aprila. Dječiji vrtić će moći da primi 190 mališana, a gradit će se iz donacije Vlade Srbije, prenosi Tanjug.

"Vlada Srbije i premijer Aleksandar Vučić su održali obećanje", kazala je Mihajlović tokom obilaska lokacije na kojoj će se nalaziti vrtić.

Ona je podsjetila da je Vlada izdvojila pet miliona evra za pomoć Srebrenici od čega su dva miliona uplaćena za budžetsku podršku, a tri miliona su namijenjena za infrastrukturne projekte.

"Dogovoreni su određeni infrastrukturni projekti, a naši tehnički timovi su nekoliko puta ove godine bili u Srebrenici i dogovarali projektno-tehničku dokumentaciju", rekla je Mihajlović.

Mihajlovićeva i Grujičić su obišli i glavnu ulicu u Srebrenici koja će, također, biti rekonstruirana iz donacije Vlade Srbije.

"Mi očekujemo najkasnije 7. aprila da izvođači izabrani na javnom pozivu počnu gradnju, trenutno se još radi dokumentacija", kazala je Mihajlović.

Vlada Srbije je donijela 11. novembra 2015. godine zaključak o finansijskoj pomoći općini Srebrenica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije