Uhapšen 'Dete Partizana' zbog jezivih prijetnji Vučićevoj kćerkici

Radiosarajevo.ba
Uhapšen 'Dete Partizana' zbog jezivih prijetnji Vučićevoj kćerkici
Foto: Arhiv / Ilustracija
Nakon prijetnje upućene premijeru Srbije Aleksandru Vučiću u kojoj se spominje njegova maloljetna kćerka Milica, danas je uhapšen M.R. (1988).

Ovaj državljanin Srbije je osumnjičen da je na  Facebooku u vidu komentara na stranici jednih dnevnih novina, uputio prijetnje članovima porodice srbijanskog premijera Aleksandra Vučića, pišu Večernje novosti.

Prilikom pretresa, obavljenog po naredbi Višeg suda u Beogradu, policija je kod osumnjičenog pronašla mobilni telefon preko kojeg je M.R. pristupao društvenoj mreži Facebook, pod pseudonimom 'Dete Partizana' i preko tog profila uputio prijetnju.

"Vučiću, mrtvu ti Milicu je**m", glasila je prijetnja. 

Vučić je danas novinarima u skupštini rekao kako je proveo besanu noć jer su se njegova djeca veoma uzrujala zbog ovog komentara: 

"Za mene je to bilo prilično teško, jer je i moj sin to saznao, pa sad hoće sestricu da brani... Ali šta ćete. To je nešto najstrašnije što može da se izgovori. Ja ne znam da to postoji. Da vam neko maoletnu ćerku... kakav pshopata morate da budete da to radite?! - rekao je Aleksandar Vučić obraćajući se danas novinarima u Skupštini, prenose mediji u Srbiji. 

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz kaznenu prijavu u zakonskom roku, biti priveden nadležnom tužiteljstvu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije