Tribina o sramotnom štivu: Dodik u Beogradu o temi "Sloboda i samostalnost RS"

5
Radiosarajevo.ba
Tribina o sramotnom štivu: Dodik u Beogradu o temi "Sloboda i samostalnost RS"
Foto: Radiosarajevo.ba / Dodik u Beogradu o temi "Sloboda i samostalnost RS"

U Beogradu će se danas održati tribina o temi "Sloboda i samostalnost Republike Srpske".

Tribina će biti održana u prostorijama Udruženja novinara Srbije (UNS) sa početkom u 12 sati, a na njoj će učestvovati i Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH.

Ovo je još jedan sramotni pokušaj Dodika da u Srbiji, zemlji koja je izvršila agresiju na Bosnu i Hercegovinu, govori o "slobodi i samostalnosti bh. entiteta koji se nalazi u sastavu naše države".

Požar u Sarajevu: Vatrogasci na terenu

Požar u Sarajevu: Vatrogasci na terenu

Najavljeno da će na tribini govoriti analitičari iz RS i Srbije o brojnim pitanjima u vezi sa temom koja je aktuelizovana nedavnim susretom specijalnog izaslanika američkog predsjednika za zapadni Balkan Gabriela Escobara sa Miloradom Dodikom.

Najavljeno je da će na skupu govoriti analitičari Vladislav Јovanović, Nenad Kecmanović, Milomir Stepić, Zoran Milivojević, Predrag Ćeranić, Aleksandar Pavić, Siniša Ljepojević, Dušan Proroković, Željko Budimir, Aleksandar Vranješ i Srđan Perišić.

Podsjetimo, u izdanju Službenog glasnika Srbije u septembru je objavljena, kako su naveli, naučna monografija "Uspon jedne ideje - Sloboda i samostalnost Republike Srpske i uloga Milorada Dodika".

Autori su iz Nenad Kecmanović, Aleksandar Vranješ i Željko Budimir, "elita" sa Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci.

Riječ je o politikološkoj studiji koja prati niz laži, kao i obično, o ideje o slobodi i samostalnosti srpskog naroda na prostoru BiH.

Na kraju vratimo se i sadržaju sastanka između Dodika i Escobara. Escobar se nakon sastanka obratio javnosti saopćenjem u kojem je jasno poručio Dodiku da nema otcijepljenja RS, da su te prijetnje antidejtonske i da građanima RS ne nude ništa osim izolacije i ekonomskog očaja te da će za one koji to potenciraju uslijediti sankcije.

Nakon toga se oglasio i Dodik kazavši da je Gabrielu Escobaru na sastanku rekao da mu se "je*e za američke sankcije" te da ako želi sa njim razgovarati da mu - ne prijeti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije