Sramotan nastup Dodika u Predsjedništvu: Sir Peacha dočekao s rukom u džepu

20
Radiosarajevo.ba
Sramotan nastup Dodika u Predsjedništvu: Sir Peacha dočekao s rukom u džepu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Pozdrav Stuarta Peacha i Milorada Dodika

Sir Stuart Peach, specijalni izaslanik Velike Britanije za Zapadni Balkan stigao je danas u Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, a tamo ga je dočekao i Milorad Dodik.

Ako pogledamo fotografije s početka susreta, čini se da Dodik nije nimalo sretan što ga je dočekao

Danima se pričalo kako je premijer Velike Britanije Boris Johnson imenovao Sir Peacha za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan da bi ovaj 'smirio' Dodika.

Da je uznemiren zbog dolaska Sir Peacha, Dodik je dao naslutiti u govoru tokom 24. posebne sjednice NSRS.

"Zbog čega sada Vlada Velike Britanije šalje sada izaslanika? A on kaže: ''U našem parlamentu postoje neki poslanici s ovog prostora koji su veoma zabrinuti i mi smo morali poduzeti neku akciju". Zna se ko su poslanici u Britanskom parlamentu s ovih prostora. Gospođa Helić (baronese Arminka Helić, op.a.) koji prave atmosferu krivice za Srbe i RS. I zašto onda da vjerujem Britancima? Njihovim podmuklim aktivnostima već 100 godina podrivaju status Srba na ovim prostorima. Mi njima to moramo reći", rekao je veoma uznemireni Dodik sa govornice NSRS u petak, 10. decembra.

Ono što je zaista sramotno je činjenica da je Dodik Sir Peacha danas dočekao vrlo nepristojno - s rukom u džepu. Primjera radi, samo pola sata prije ovog susreta, predsjednika Mađarske Adera Janosa je u Predsjedništvu dočekao mnogo vedrijeg raspoloženja i bez ruke u džepu.  

Predsjednik Mađarske posjetio Predsjedništvo Bosne i Hercegovine  - undefined

FOTO: AA: Predsjednik Mađarske posjetio Predsjedništvo Bosne i Hercegovine

Možda se Dodik jednostavno ne zna ponašati pristojno, a možda je to uradio s namjernom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (20)

/ Povezano

/ Najnovije