U srednjoj školi u BiH maltretirali dječaka s autizmom, oglasio se i direktor

6
Radiosarajevo.ba
U srednjoj školi u BiH maltretirali dječaka s autizmom, oglasio se i direktor
Foto: Printscreen / Snimak iz Cazina zgrozio javnost

Nakon što se na Facebooku pojavio video snimak iz II Srednje škole u Cazinu, na kojem učenik maltretira autističnog vršnjaka, oglasila se uprava škole. 

Direktor Haris Ćoralić na Facebook stranici škole naveo je da se na videozapisu mogu primijetiti elementi vršnjačkog nasilja.

Na osnovu prikazanog, on je kazao da se ovaj nemili događaj desio u školi čiji je direktor te da je riječ o njihovim učenicima.

"Škola je odmah po saznanju i utvrđivanju identiteta istih, reagirala te slučaj prijavila nadležnima, a u okviru svojih nadležnosti, škola će poduzeti zakonom propisane mjere. Pozivamo javnost da se suzdrži iznošenju neprimjerenih komentara, posebno onih koji potiču na dalje nasilje", napisao je Ćoralić. 

U nekoliko navrata smo kontaktirali Aleta Šiljededića, glasnogovornika MUP-a USK, kako bismo dobili njegov komentar u vezi ovog incidenta, ali nije odgovarao na naše pozive.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije