Spremite se - stižu nam tropske noći: Temperature će ići do 40 stepeni

1
Radiosarajevo.ba
Spremite se - stižu nam tropske noći: Temperature će ići do 40 stepeni
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je vremenu prognozu za period od 21. juna do 4. jula. Sudeći po svemu - stiglo nam je pravo ljeto!

"Nadprosječno toplo vrijeme započeto početkom druge dekade mjeseca nastavit će se i narednih dana.

Ipak, u Bosni u narednim danima se neće moći izdvojiti sasvim suh dan. Najmanje padavina prognozira se u četvrtak, a nešto više u utorak i srijedu.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Padavine će biti u obliku popodnevnih kratkih pljuskova, gdje nije isključena i mogućnost lokalnih nepogoda. Visoke temperature, naručito u drugom dijelu sedmice mnogima bi mogle izazvati izvjesne zdravstvene poteškoće. Na jugu Hercegovine i u sjevernoj Bosni moguća je pojava i tropskih noći.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od 14°C do 20°C u Bosni, na jugu zemlje do 23°C. Najviše dnevne temperature između 27 i 32, na jugu zemlje do 36 stepeni.

Stabilno, sunčano i nadprosječno toplo na prostoru Bosne i Hercegovine prognozira se i od 27.6. do kraja prognoznog perioda. Prema raspoloživim sinoptičkim podacima očekuju se još veće temperature zraka.

Maksimalne temperature mogle bi dosezati i do 40 stepeni, a pojava tropskih noći nije isključena i u centralnim područjima Bosne.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od 17°C i 22°C u Bosni, do 24°C u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature varirat će između 32 i 37 stepeni u Bosni, do 40 u Hercegovini", navodi se u saopćenju,

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije