Sunčano i vruće danas i sutra: Meteorolozi u petak najavili preokret

0
Radiosarajevo.ba
Sunčano i vruće danas i sutra: Meteorolozi u petak najavili preokret
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Šetnja Sarajevom
Jutros je u našoj zemlji bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 5 stupnjeva, Ivan-sedlo, Jajce, Sokolac i Srebrenica 11, Bugojno 12, Sarajevo 13, Drvar i Zvornik 14, Bihać, Doboj, Livno i Sanski Most 15, Banja Luka, Prijedo, Tuzla i Zenica 16, Bijeljina 17, Gradačac 18, Grude 19 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 948 milibara, za 4 milibara je niži od normalnog i sporo raste.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 30, na jugu zemlje do 32 stupnja.

U Sarajevu pretežno sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 28 stupnjeva.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološke prilike su povoljne, većina populacije biće boljeg raspoloženja i radno motivisana. Tokom prijepodneva svježije i ugodnije, u drugom dijelu dana preporučljivo je biti oprezniji, ne pretjerivati sa aktivnostima, obzirom da će biti vruće, mjestimično i sparno. Također, vrijednosti UV indeksa će porasti, stoga je poželjno izbjegavati duže zadržavanje na suncu i djelimično reducirati boravak na otvorenom.

Za petak je FHMZ najavio prolazno naoblačenje koje će usloviti lokalne pljuskove.

"Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 22 i 27°C, na jugu zemlje do 32°C", stoji na stranici FHMZ-a.

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

Objavljena je prognoza do subote:

ZA 16.06.2022 (Četvrtak)., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U večernjim satima pljuskovi sa grmljavinom su mogući na području Krajine i sjevera Bosne. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33 stepena.

ZA 17.06.2020 (Petak)., u Bosni i Hercegovini prolazno naoblačenje koje će uvjetovati lokalne pljuskove. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka između 22 i 27, na jugu zemlje do 32 stepena.

ZA 18.06.2022 (Subota)., u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 19, s najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 29 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije