Pripremite kišobrane: U cijeloj BiH jutros sunčano, slijedi promjena vremena

1
Radiosarajevo.ba
Pripremite kišobrane: U cijeloj BiH jutros sunčano, slijedi promjena vremena
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Lijep dan u Sarajevu

Jutros je Bosni i Hercegovini vedro.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 10; Ivan-sedlo 13; Bugojno 14; Drvar, Sarajevo, Tuzla 15; Jajce, Livno, Sanski Most 16; Zenica 17; Bihać 18; Grude 20; Gradačac 21; Mostar 22; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 946 hPa, za 2 hPa je viši od normalnog i stagnira.

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme. Prema kraju dana ili u večernjim satima lokalni pljuskovi su mogući ponegdje na zapadu i sjeverozapadu Bosne. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini, uglavnom, jugozapadni. Dnevna temperatura od 27 do do 33 °C.

Nermin Nikšić: Mi kao pravi štreberi odradili svoj dio posla i spremili prijedlog Izbornog zakona

Nermin Nikšić: Mi kao pravi štreberi odradili svoj dio posla i spremili prijedlog Izbornog zakona

U Sarajevu sunčano vrijeme. Dnevna temperatura oko 30 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Prvi dio dana biće ugodniji, stoga je preporučljivo planirane aktivnosti provoditi u ovom periodu. U poslijepodnevnim satima, usljed izraženijeg porasta temperatura i sparnog vremena, hronični bolesnici bi trebali izbjegavati duži boravak na suncu i otvorenom, te se ne izlagati jačim fizičkim naporima. Moguće su umjerene meteopatske reakcije poput glavobolje, nervoze, malaksalosti. Na sjeveru zemlje opšta slika će biti nešto lošija, kao posljedica nestabilnog vremena u večernjim satima.

Objavljena je proignoza za vikend i prvi dan naredne sedmice - ponedjeljak:

U petak 17.06.2022., veći dio dana sunčano uz umjerenu oblačnost. U ranim jutarnjim satima lokalni pljuskovi sa grmljavinom se očekuju u sjevernim, sjeverozapadnim i ponegdje u centralnim područjima Bosne. Poslije podne lokalni pljuskovi u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne, kao i na jugu i jugoistoku Hercegovine. Vjetar slab do umjeren, sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 23, a dnevna od 23 do 29, na jugu do 33 °C.

U subotu 18.06.2022., sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 22, a dnevna od 23 do 29, na jugu do 33 °C.

U nedjelju 19.06.2022., pretežno vedro. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 23, a dnevna od 27 do 33 °C.

U ponedjeljak 20.06.2022., sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevna od 28 do 34 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije