Sporna nabavka Vlade FBiH: Zašto respiratore uvozi poljoprivrednik?

Radiosarajevo.ba
Sporna nabavka Vlade FBiH: Zašto respiratore uvozi poljoprivrednik?

Uvoznik 80 respiratora iz Kine u Bosnu Hercegovinu je kompanija „FH Srebrena malina“ d.o.o. a carinsku proceduru je pokrenula špediterska kuća DTS-ŠPED d.o.o.

Potvrdio je to za Radiosarajevo.ba Ratko Kovačević, portparol Uprave za indirektno oporezivanje BiH, nakon što su mediji danas objavili da je uvoznik respiratora koje nabavlja Vlada Federacije BiH firma koja se bavi uzgojem i preradom voća i povrća!?

U vlasništvu je TV voditelja Fikreta Hodžića. Kako je objavljeno, iz pokazatelja o poslovanju jasno je da ova firma živi od kreditnih zaduženja te da nikako nije mogla biti odabrana za partnera u ovom poslu. 

Novalić dočekao respiratore iz Kine: Vlada FBiH će biti na raspolaganju zdravstvu

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić dočekao je na Međunarodnom aerodromu Sarajevo pošiljku od 80 respiratora, koji su stigli danas iz Pekinga. Respiratore je Vlada Federacije BiH kupila za potrebe zdravstvenog sistema. Riječ je o 80 respiratora sa po dva izlaza, koji mogu biti i mobilni i stacionarni, te su kao takvi trenutno najtraženiji na tržištu.

Iz Vlade Federacije BiH; za sada nema zvaničnog odgovora kako poljoprivredno gazdinstvo može nabavljati sofisticiranu opremu za zdravstveni sistem, kao što su respiratori. 

respiratori_novalic_fena_01.jpg - undefined

Foto: Fena : respiratori_novalic_fena_01.jpg

U Novalićevom kabinetu prenešeno nam je tek da će se "premijer oglasiti". 

Federalni premijer Fadil Novalić ranije je kazao da će stići još 20 respiratora te da nabavka ovih 100 aparata koštalo 10,5 miliona maraka. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije