Novalić čestitao konstruktorima prvog bh. respiratora: Vjerovao sam u ovaj projekt

Fena
Novalić čestitao konstruktorima prvog bh. respiratora: Vjerovao sam u ovaj projekt

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić čestitao je inženjerima iz gradačačke autoindustrijske firme TMD Group koji su konstruirali prvi bosanskohercegovački respirator.

"Čestitam inžinjerima iz TMD Grupe, iz koje i sam potičem. Čestitam i ljekarima sa UKC Tuzla koji su učestvovali u ovom projektu. Nadam se da će bh. respirator proći sve potrebne provjere i testove, kako bi na vrijeme bio na usluzi zdravstvenom sistemu Bosne i Hercegovine.

Vjerovao sam od početka u ovaj projekat, vjerovat ću i do kraja. Pravili smo tehnološka čuda u Gradačcu u ratu za potrebe Armije RBiH, što ne bismo i sada znali napraviti šta treba našim ljekarima.

Svakako trebamo imati i strpljenja jer ovo je izuzetno kompleksan posao", stoji u čestitci premijera FBiH.

Novalić je istakao da je Vlada FBiH od početka imala povjerenje u domaće proizvodne kapacitete i da će tako i ostati.

Pozivao je sve ostale firme koje imaju kapacitet za konstrukciju potrebne medicinske opreme da daju svoj doprinos.

"Ovakvi projekti su vitalni interes našeg zdravstvenog sistema i mogu računati na podršku Vlade FBiH", poručio je Novalić.

Inženjeri iz Gradačca konstruirali prvi bh. respirator!

U vremenima gomile loših vijesti, napokon i jedna dobra, odlična - naši inžinjeri i iz TMD Group iz Gradačca konstruirali su prvi bosanskohercegovački respirator, saznaje Radiosarajevo.ba. Piše: Faruk Vele Ovu informaciju za naš portal potvrdio je direktor TMD Group Adem Hanić, ističući da je ova kompanija iz sektora autoindustrije htjela dati konkretan doprinos borbi Bosne i Hercegovine s pandemijom COVID-19.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije