Sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između BiH i S. Arabije

Fena
Sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između BiH i S. Arabije
Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda danas se sastao s veleposlanikom Saudijske Arabije u BiH Hanijem bin Abdullahom Mominahom.

Bevanda je na sastanku kazao kako je sva unutarnja procedura u vezi sa zaključivanjem Sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja završena i da je naredni korak utvrđivanje termina potpisivanja sporazuma.

Osim dobre dugogodišnje suradnje, na sastanku je bilo riječi i o projektima koji su u proceduri u Vladi Saudijske Arabije.

S obzirom na činjenicu da Ministarstvo financija i trezora BiH ima uspješnu suradnju s Veleposlanstvom Saudijske Arabije u BiH i Saudijskim fondom za razvitak putem kojeg su realizirani milionski projekti širom BiH, Bevanda očekuje kako će se ove aktivnosti intenzivirati i u drugim institucijama i otkloniti administativne smetnje u tom procesu.

Ujedno na sastanku je veleposlaniku čestitao dolazeći praznik Ramazanski bajram, saopćeno je iz Ministarstva financija i trezora BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije