Solak reagirao: Nema ništa od popuštanja mjera u Tuzli i Cazinu!

Radiosarajevo.ba
Solak reagirao: Nema ništa od popuštanja mjera u Tuzli i Cazinu!
Printscreen / Fahrudin Solak

Do popuštanja mjera zaštite od širenja koronavirusa,što odlukama na lokalnom nivou pokušavaju u pojedinim kantonima, odnosno gradovima u Federaciji BiH nije moguće. Poručio je to jasno Fahrudin Solak, načelnik Federalnog štaba civilne zaštite gostujući u programu Federalne televizije.

Jednu takvu odluku, podsjetimo, jučer su donijeli u Tuzlanskom kantonu. Krizni štab civilne zaštite TK donio je naredbu prema kojoj prodavnice obuće i tekstila, koje nisu u tržnim centrima, mogu nesmetano raditi, pridržavajući se posebnih mjera zaštite.

Tuzlaci krenuli sa ukidanjem mjera: Otvaraju se butici

Krizni štab civilne zaštite Tuzlanskog kantona donio je naredbu prema kojoj prodavnice obuće i tekstila, koje nisu u tržnim centrima, mogu nesmetano raditi, pridržavajući se posebnih mjera zaštite, potvrđeno je nakon sjednice Štaba, javlja RTV TK. "Nama je i dalje prevashodni cilj zaštita stanovnika.

Ipak, do toga neće doći. 

"Mi smo upoznati sa njihovim izmjenama naredbe. Takve naredbe se ne smiju donositi, u suprotnosti su sa federalnim. Već smo stupili u kontakt sa kolegama iz Tuzlanskog kantona i takva odluka će biti stavljena van snage. Slična je donešena i u Cazinu, gdje su također upoznati da ne mogu donositi naredbe koje su u suprotnosti sa naredbama Federalnog štaba", kazao je Solak. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije