HNK: Moguće uvođenje ograničenja kretanja između općina i gradova

Radiosarajevo.ba
HNK: Moguće uvođenje ograničenja kretanja između općina i gradova
Foto: AA / Mostar

Na današnjem, redovnom koordiniranju Vlade i Kantonalnog štaba civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona zatraženo je da Štab i MUP razmotre način i mogućnosti uvođenja ograničenja kretanja između općina i gradova u ovom kantonu.

Također, zaključeno je kako će Štab hitno, od općinskih i gradskih inspektorata, zatražiti pojačan nadzor nad provedbom donesenih naredbi i mjera u vezi sa širenjem koronavirusa, a zbog evidentnih kršenja zapovijedi na terenu.

"S obzirom na usložnjeno epidemiološko stanje, ocijenjeno je kako je, prema preporuci epidemiologa, nužno prijeći na novi način rada koordinacijskog tijela i Štaba. Na tom tragu, a s ciljem odgovornoga ponašanja i zaštite svih sudionika redovitih press konferencija, donesena je odluka da se već od danas primjenjuje drukčiji model komuniciranja s javnošću. Novi model podrazumijeva kako će javnost i dalje imati sve potrebne informacije koje će biti plasirane redovitim saopćenjima, povremenim video obraćanjima i drugim načinima komuniciranja", saopćeno je iz Vlade HNK. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije