Solak će i tokom suspenzije primati punu plaću

M. R. S.
Solak će i tokom suspenzije primati punu plaću
Foto: Vlada FBiH / Vlada na sjednici donijela rješenje

Fahrudin Solak, direktor Ferderalne uprave civilne zaštite i načelnik Federalnog štaba civilne zaštite, i nakon suspenzije primat će punu plaću.

Ovo je navedeno u rješenju o preventivnoj suspenziji koje je danas donijela Vlada FBiH, pozivajući se na Zakon o državnoj službi FBiH i presudu Ustavnog suda FBiH iz 2016. godine.

Prema Zakonu o plaćama i naknadama u organima vlasti, koji se odnosi i na državne službenike i namještenike, Solak će primati minimum 2.000 KM, bez naknada.

Podsjetimo, Solak je suspendovan do okončanja istrage o nabavci 100 respiratora iz Kine preko firme Srebrena malina, po cijeni od 10,5 miliona KM.

Suspendovan Fahrudin Solak!

Vlada FBiH suspendovala je danas na redovnoj sjednici Fahrudina Solaka, direktora Federalne uprave civilne zaštite i načelnika Federalnog štaba civilne zaštite, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz Vlade FBiH. Suspenzija će trajati do okončanja istrage koja se vodi zbog nabavke 100 respiratora. Umjesto Solaka ovlašten je Mustafa Kadribegović, inače Solakov pomoćnik, da vodi Federalnu upravu civilne zaštite.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije