Šokantni detalji iz arhiva: Kako je kamenolom Sani d.o.o. ignorisao inspekcijske naloge?

/ Komentari (5)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Svaki nalaz inspekcije mora biti javan

I, sta je inspekcija poduzela zbog ignorantskog stava?Koga je obavijestila zbog neprovođenja mjera,ako je to tako ? Nema vise izigravanja zakona i propisa,sve istražiti …Inspekcija trenira strogoću kada su u pitanju efemerni slučajevi ! Sve inspekcije moraju obavještavati javnost o svakom pojedinačnom slučaju iz bilo koje oblasti. Zašto nema transparentnosti kada inspekcija izvrši bilo koji nadzor,predočiti javnosti cjelokupnu dokumentaciju koja je predmetom uvida,predočiti konačno rješenje …svi inspekcijski nalazi ne smiju biti proglašeni “zaštićenim podacima”,a tiču se javnosti .

ideja

a da isnpektori pogledaju i kamenolom suhi do iznad sutine kod mostara? nema nikakve dozvole a i tu ima potok koji moze svasta postati

IVA

tko su vlasnici????? sa cijom su strankom????? radite nesto bilmezi!

Zakon

Kakva je to vlada i zakon koji dozvoljava da se inspekcijske odluke ne provode.? Zasto primaju place nego da provode red,nisu za ukrasa

GRUNF

Još jednom iskreno saučešće obiteljima tragično preminulih. A sad želim da kažem i ujedno pitam, koje to inspekcije uopće rade svoj posao kako treba? Sve ovo oko kamenoloma je jako sumnjivo, ali ako je pravde potrebno je pod hitno poslati sve naše stručne osobe, ne podobne nego sposobne, da u suradnji sa expertima iz EU utvrde šta je stvarno stanje i da se politika ni slučajno ne miješa u istragu. Nakon toga izvještaj o učinjenom i istraženom uputiti prema institucijama FBiH kao i u EU. E onda u slučaju nečije odgovornosti, koje sigurno ima, hapsiti i u zatvor. Samo tako će svi koji su izgubili svoje najmilije i sve drugo, imati kakvu takvu sstisfakciju. Znači da konačno pravna država i zakon počnu da rade svoj posao, a da bi to tako bilo pod hitno provjeriti sve diplome uposlenih u svim institucijama vlasti od najnižeg do najvišeg. Samo tako ćemo vratiti povjerenje u institucije ove države jer ovo dosad, podobni a ne sposobni i stručni a ne neznalice u foteljama bez ikakvog stvarnog obrazovanja. Dok se ne počne slušati pamet i struka bojim se još većim katastrofama. Još jednom izražavam svoje najiskrenije saučešće obiteljima tragično poginulih.

/ Najnovije