'Pokušaji falsifikovanja popisa stanovništva su sramni i neprihvatljivi'

Anadolija
'Pokušaji falsifikovanja popisa stanovništva su sramni i neprihvatljivi'
AA / Ilustracija: Sjednica SNSD-a
Izvršni komitet SNSD-a konstatovao je da je neophodno održati posebnu sjednicu Narodne skupštine RS-a povodom "sramnih i neprihvatljivih pokušaja falsifikovanja popisa stanovništva u BiH".

"Članovi Izvršnog komiteta jedinstvenog su stava da RS ne treba i ne smije dati legitimitet jednom ovakvom spekulativnom i prevarantskom popisu, a smatraju i da bi na nivou zajedničkih BiH institucija trebalo zaustaviti donošenje bilo kakvih odluka, dok pitanje popisa ne bude adekvatno riješeno", stoji u saopštenju SNSD.

Dodaje se da je Izvršni komitet konstatovao i da je miting vladajuće koalicije pod sloganom "Srcem za Srpsku" bio potreban i odlično organizovan, ali i da su na tom mitingu građani Banjaluke i RS na jedan veličanstven način izrazili svoju opredijeljenost za očuvanje i jačanje RS.

"Na današnjoj sjednici Izvršnog komiteta razgovarano je i o mehanizmu koordinacije i zaključeno je da SNSD ostaje pri stavu poštovanja ustavnih nadležnosti i da budući mehanizam koordinacije mora precizno odraziti ustavne nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH", navodi se u saopštenju SNSD.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije