Košarac: SNSD neće podržati imenovanja generala i izmjene Izbornog zakona

Srna
Košarac: SNSD neće podržati imenovanja generala i izmjene Izbornog zakona
Klub poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH neće podržati potvrđivanje odluke Predsjedništva BiH o imenovanju profesionalnih vojnih lica na formacijska mjesta generala u Ministarstvu odbrane BiH i Oružanim snagama BiH.

To je najavio predsjedavajući Kluba Staša Košarac i dodao: "Zašto bismo podržali odluku Mladena Ivanića? U sadržaju odluke postoji mnogo diskutabilnih elemenata", izjavio je Košarac u pauzi sjednice Predstavničkog doma.

Govoreći o zahtjevu grupe poslanika za razmatranje po hitnom postupku Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH, kojim se predviđa skeniranje glasačkih listića radi utvrđivanja rezultata izbora, Košarac je izrazio bojazan da neki, uvođenjem nove tehnologije žele da na dan izbora i u vrijeme kada treba prebrojati glasačke listiće, naprave haos eventualnim manipulacijama.

"Na taj način žele osporavati volju birača i izborne rezultate u oktobru. Činjenica je da su određeni politički subjekti svjesni svog statusa kod birača. Iznevjerili su birače i nisu ostvarili ono što su im obećavali", naveo je Košarac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije