Košarac: Mektiću nije bilo dovoljno da priča viceve o Karadžiću i Mladiću

Radiosarajevo.ba
Košarac: Mektiću nije bilo dovoljno da priča viceve o Karadžiću i Mladiću
Pravu buru u manjem bh. entitetu izazvao je intervju ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića za zagrebački Večernji list u kojem je pozvao da Srbi priznaju genocide u Srebrenici.

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac rekao je da intervju Dragana Mektića za Večernji list predstavlja "najsramniju potvrdu izdajničke politike koju više od tri godine u Sarajevu vode kadrovi SDS-a i Saveza za promjene".

"Ova sramna laž Dragana Mektića, koja najdublje vrijeđa osjećanja srpskog naroda i interese Republike Srpske, dokaz je da SDS-ovim kadrovima u zajedničkim institucijama naređenja izdaju Bakir Izetbegović i muslimanska obavještajna služba", istakao je Košarac.

Prema njegovim riječima, Mektić se tako ponaša svaki put i u javnosti izlazi sa onim što mu napiše direktor Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH Osman Mehmedagić, te neki drugi istaknuti bošnjački političari.

"Mektiću nije bilo dovoljno da zbija šale i priča viceve o našim herojima i stvaraocima Republike Srpske Radovanu Karadžiću i generalu Ratku Mladiću. Očigledno je spreman da posluša svaki nalog Izetbegovića i vrha muslimanske tajne službe čiji je cilj kriminalizacija, destabilizacija i rušenje institucija Srpske", rekao je Košarac.

Košarac je naglasio da je Mektić "u službi onih koji godinama na sve moguće načine srpskom narodu žele da prišiju etiketu genocidnog, s ciljem nestanka RS-a".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije