Je li Mektić priznao genocid u Srebrenici: "Večernji list" objavio snimak

Radiosarajevo.ba
Je li Mektić priznao genocid u Srebrenici: "Večernji list" objavio snimak

Redakcija Večernjeg lista odlučila je objaviti audio snimku u dijelu u kojem ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić odgovara na pitanje o genocidu u Srebrenici, kako bi se potvrdila autentičnost izjave ministra sigurnosti Dragana Mektića.

Toi je učinjeno nakon što je ministar odbacio pisanje Večernjeg lista u Obzoru kako je u intervjuu rekao da “Srbi moraju da prođu katarzu i priznaju genocid u Srebrenici”, precizirajući da se u Srebrenici dogodio stravičan zločin.

"Apsolutno nisam tako komentirao to pitanje vezano za Srebrenicu i u potpunosti ga odbacujem i demantiram. O zločinu u Srebrenici govorio sam u kontekstu izjave Milorada Dodika i to je djelomično navedeno u intervjuu, kad sam rekao da je dvije hiljade i neke godine Dodik javno na televiziji kazao da mu je "potpuno jasno i da je nedvosmisleno da je u Srebrenici počinjen genocid", izjavio je Mektić novinarima u Sarajevu. 

Snimak se može poslušati na ovom linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije