Staša Košarac: Šarović je najbolji Bakirov ministar, klimoglavac u SDA projektu

Radiosarajevo.ba
Staša Košarac: Šarović je najbolji Bakirov ministar, klimoglavac u SDA projektu
/ Foto: Anadolija
Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac komentirao je špekulacije o podršci američke ambasade u Sarajevu kandidaturi Mirka Šarovića za člana Predsjedništva BiH.

"Ambasadorici Maureen Cormack nije svejedno kada se dovodi u pitanje kredibilitet kandidature njenog miljenika i štićenika Mirka Šarovića. Očekujem da se gospođi Cormack pridruže i Šarovićevi poslodavci Denis Zvizdić i Bakir Izetbegović kako bi slika o njegovoj kandidaturi bila potpuna", rekao je Košarac za Srnu.

Prema njegovim riječima, Šarović je "tipičan predstavnik politike SDS-a i Saveza za promjene, koja je u protekle tri godine uništila pozicije Srba u zajedničkim institucijama i od predstavnika RS-a u Sarajevu napravila obične klimoglavce i izvođače radova po političkom projektu SDA koji se zove unitarna BiH".

"Takav projekat, isto kao i najboljeg Bakirovog ministra Mirka Šarovića iz sve snage podržava gospođa Cormack i zbog toga je spremna da daje izjave na ivici diplomatskog incidenta", objasnio je Košarac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije