Pada vlada u Tuzli: Prikupljeni potpisi nove većine

1
Radiosarajevo.ba
Pada vlada u Tuzli: Prikupljeni potpisi nove većine
Foto: Vlada TK / Sa sjednice Vlade TK

Zastupnici u Skupštini Tuzlanskog kantona (TK) jutros je prikupilo 18 potpisa za smjenu aktuelne vlade koju predvodi premijer Denijal Tulumović (SDA), potvrđeno je portalu Radiosarajevo.ba 

Zastupnici u Skupštini Tuzlanskog kantona iz Socijaldemokratske partije (SDP), Naše stranke (NS), Pokreta demokratske akcije (PDA) i Saveza za bolju budućnost (SBB) od jutros su zvanično spremni za podnošenje zahtjeva koji se odnosi na smjenu Vlade TK.

"Da, skupljeni su potpisi za smjenu Vlade TK. Osamnaest potpisa je na papiru, između ostalog i dva potpisa zastupnika iz Saveza za bolju budućnost (SBB)", kazala je kratko za Radiosarajevo.ba zastupnica u Skupštini TK Lejla Vuković.

Inače, za sazivanje sjednice hitnog karaktera potrebno je 12 potpisa, odnosno trećina zastupnika, ali ovoga puta skupljeno ih je 18 što je broj zastupnika kojima raspolažu SDP, PDA, NS i SBB, ali i minimalna većina u Skupštini TK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije