Službenica Granične policije BiH prijavila komandira za dugogodišnji mobing

1
Radiosarajevo.ba
Službenica Granične policije BiH prijavila komandira za dugogodišnji mobing
Foto: TVK3 / Milislav Aščerić (skroz desno)

Policijska službenica Granične policije BiH prijavila je komandira Jedinice Granične policije Bijeljina Milislava Aščerića za dugogodišnji mobing i uznemiravanje.

Unutrašnja kontrola vrši provjere navoda koji teško optužuju prijavljenog komandira.

Kako portal Radiosarajevo.ba saznaje, riječ je o službenici Mireli B

Doktorica Larisa Čorda: Zašto su emocije jako važne za plodnost

Doktorica Larisa Čorda: Zašto su emocije jako važne za plodnost

"Uprkos toj činjenici Pomoćnik direktora Dragan Kulić osigurao je nedavno novčanu nagradu prijavljenom Aščeriću radi izuzetnih uspjeha u radu. Svi u Graničnoj policiju znaju da je Aščerić novac dobio zbog prijateljstva sa Kulićem i kao vid podrške upravo sada”, rekao je izvor našeg portala iz Granične policije BiH, dodajući da je sramotno je da se nagrađuje policijski službenik kojeg ispituje unutrašnja kontrola radi teških optužbi.

Službenica je, sumnjajući u nepristrasnu istragu, čitav slučaj prijavila i Ombudsmenu BiH i Agenciji za ravnopravnost spolova.

“Koliko Kulić ne preza od favoriziranja svojih ljudi dokazuje i činjenica da prijedlog za nagrađivanje Aščerića nije išao redovnim i zakonitim putem več je Kulić kršeći sve pozitivne propise novčano nagradio svog čovjeka ne prezajući ni od, ne samo u ovom slučaju, od obmanjivanja direktora Granične policije BiH Zorana Galića”, dodao je naš izvor.

Prijava je podnesena i Centralnom istražnom uredu, koji do sada nije ništa poduzimao po ovim pitanju, a bio je dužan obavijestiti Tužilaštvo BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije