Nakon akcije Konak: Oglasila se Granična policija BiH

0
Radiosarajevo.ba
Nakon akcije Konak: Oglasila se Granična policija BiH
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Granična policija BiH

Pripadnici Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) jutros su izvršili pretres u prostorijama Granične policija BiH te su uhapšene tri osobe.

U međuvremenu su se oglasila iz Granične policije te su saopćili:

"Povodom brojnih medijskih upita vezanih za današnju akciju Državne agencije za istrage i zaštitu u predmetu 'Konak', u sklopu koje su lišena slobode dvojica policijskih službenika Granične policije BiH, obavještavamo javnost da Granična policija BiH najoštrije osuđuje sve oblike koruptivnog ponašanja, posebno korupciju u vlastitim redovima.

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Granična policija BiH će poduzeti sve mjere sukladno zakonskim i podzakonskim normama da se sankcioniraju nositelji koruptivnih radnji u vlastitim redovima.

Detaljnije informacije u vezi s navedenim događajem bit će dostupne kada Državna agencija za istrage i zaštitu i Tužiteljstvo BiH provedu istrage i radnje iz svoje nadležnosti", navodi se u saopćenju.

Podsjetiimo, akcija "Konak" sprovela se zbog zloupotreba u konkursnim procedurama zapošljavanja u Graničnoj policiji BiH.

Tokom dana pripadnici SIPA su, postupajući prema nalogu Tužilaštva BiH, uhapsili tri lica, od kojih su dva policijski službenici Granične policije BiH koja se sumnjiče da su tokom prethodne i ove godine zahtijevala i primila određeni novčani iznos kako bi obezbijedila prijem u radni odnos u Graničnu policiju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije