Slučaj "Memić": Ljubo Seferović će svjedočiti protiv Dupovca, Mutapa i Barića

1
Radiosarajevo.ba
Slučaj "Memić": Ljubo Seferović će svjedočiti protiv Dupovca, Mutapa i Barića
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ljubo Seferović

Ljubo Seferović će, u okviru istrage koja se vodi protiv Hasana Dupovca, Zijada Mutapa i Josipa Barića, svjedočiti u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, a informacije koje ima mogle bi rasvijetliti neke događaje koji su uslijedili nakon stradanja Dženana Memića.

Ljubo Seferović je u Kantonalnom sudu Sarajevo oslobođen optužbi da je kombijem u Velikoj aleji 8. februara 2016. godine udario Alisu Mutap i Dženana Memića, koji je naknadno preminuo u KCUS-u.

Ovaj predmet je sada u Vrhovnom sudu FBiH.

Seferović bi mogao doprinijeti informacijama o tome kako je došlo do teorije o saobraćajnoj nesreći, s obzirom na to da je sud utvrdio da Dženan nije stradao od udarca automobila.

Osim Ljube Seferovića, tokom istrage se pojavio veliki broj novih svjedoka, a čak sedam njih je tražilo zaštitu.

Vrijedi napomenuti da su Dupovac, Mutap i Barić trojka koju Tužilaštvo BiH optužuje za organizovani kriminal i pomoć počiniocu nakon krivičnog djela. Oni su se, prema navodima tužilaca, organizovali kako bi trgovali dokazima značajnim za rasvjetljavanje ubistva.

Hasan Dupovac i Josip Barić su policajci, dok je Zijad Mutap otac Alise Mutap, djevojke koja je bila sa Dženanom Memićem u trenutku njegovog stradanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije