Slučaj koji je šokirao BiH: Fizički napad na profesoricu podiže pitanje autoriteta u obrazovanju

/ Komentari (8)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Mira

Mora se vratiti dignitet profesorima ili ce nam svi otici iz zemlje,a mozda je to i krajnji cilj

Šok

A ne šokira vas što oni zlostavljaju djecu od osnovne, preko srednje škole, do fakulteta, najteže je mladim i lijepim brucošicama koji su došle iz nekog malog grada u Sarajevo, treba proći demonstratore, pa zatim asistente, pa zatim profesore, o tome ne pričate...

milicija

Pa da ga policija uhapsi i prebije, a sud osudi na 5 godina robije i 20.000 maraka kazne, ne bi se vise nikad desilo. Ovako siledzije zajju da im niko nista nece i ne moze!

Tuner

Ne podize nego postavlja ili istice. Cuj podize

Kršteni kum Paja

>>A ne šokira vas što oni zlostavljaju djecu od osnovne, preko srednje škole, do fakulteta, najteže je mladim i lijepim brucošicama koji su došle iz nekog malog grada u Sarajevo, treba proći demonstratore, pa zatim asistente, pa zatim profesore, o tome ne pričate... ka Šok<<A znači svi to profesori, nastavnici i učitelji rade pa je zato dobro i poželjno da roditelji udare prosvetnog radnika?

Šok

>>>>A ne šokira vas što oni zlostavljaju djecu od osnovne, preko srednje škole, do fakulteta, najteže je mladim i lijepim brucošicama koji su došle iz nekog malog grada u Sarajevo, treba proći demonstratore, pa zatim asistente, pa zatim profesore, o tome ne pričate... ka Šok<<A znači svi to profesori, nastavnici i učitelji rade pa je zato dobro i poželjno da roditelji udare prosvetnog radnika? ka Kršteni kum Paja<< Tako je!

Kršteni kum Paja

>>>>>>A ne šokira vas što oni zlostavljaju djecu od osnovne, preko srednje škole, do fakulteta, najteže je mladim i lijepim brucošicama koji su došle iz nekog malog grada u Sarajevo, treba proći demonstratore, pa zatim asistente, pa zatim profesore, o tome ne pričate... ka Šok<<A znači svi to profesori, nastavnici i učitelji rade pa je zato dobro i poželjno da roditelji udare prosvetnog radnika? ka Kršteni kum Paja<< Tako je! ka Šok<<E nije tako

Odgovor

Mora se vratiti dignitet profesorima ili ce nam svi otici iz zemlje,a mozda je to i krajnji cilj ka Mira Mnogo toga se mora uraditi: 1. Mora se prestati direktor postavljati po stranačkoj pripadnosti. 2.Predagoško- psihološka služba profesionalno raditi svoj posao i to bez obzira da li je problem nastao između učenika, roditelja i nastavnika ili između nastavnika . Bez one parole ako se nešto ne gurne pod tepih roditelj će dijete ili svu svoju djecu prepisati u drugu školu ( a broj učenika opada). Ili ako nastane problem između kolega tj.nastavnika onda umjesto postupka i procedure koje se treba sprovesti službeni sastanci se svode na pritisak da se prihvati ,,izvinjenje" kolege koje uzgred to ,,izvinjenje " dao samo da izbjegne drugi vid sankcije. I onda kada su međuljudski odnosi narušeni pedagoško -psihološka služba i direktor se tome isčuđavaju i ponavljaju smiješnu mantru ,,svi smo jedan tim". 3. Profesionalan pristup nastavnika prema učenicima i roditeljima. U komunikaciji maksimalno poštovanje . Mislim na komunikaciju učenik- nastavnik, nastavnik- roditelj. 4. Intenzivnija saradnja porodice i škole . 5.Prisustvo školskog policajca i video nadzor za dodatnu sigurnost i to bez obzira da li je u pitanju CŠ,PŠ i PO. Naravno,ovo sve navedeno treba i u srednjim školama. 6. Mnogo više savjetovanja i radionica u kojima će zajedno biti uključeni porodica i škola. Ovo je moje mišljenje i nema veze sa događajem i učesnicima događaja koji se pominju u ovom članku.

/ Najnovije