Slučaj Dženan Memić: Prof. Dr. Kemal Dizdarević o "amneziji" Alise Mutap

4
Radiosarajevo.ba
Slučaj Dženan Memić: Prof. Dr. Kemal Dizdarević o "amneziji" Alise Mutap
PrtScr / Kemal Dizdarević

Sebija Izetbegović, Džafer Hrvat, Dalida Burzić, Bakir Izetbegović, Mevludin Halilović, Enra Suljić...

Sve njih je ekipa FACE televizije pozvala da večeras gostuje u dnevniku kod Senada Hadžihejzovića.

Povod? Tvrdnje koje je sedam dana ranije, na istom mjestu, gostujući rame uz rame uz Aliju Budnju iznio Muriz Memić, otac ubijenog mladića Dženana Memića, čije ubice nikad nisu otkrivene.

Gore navedene osobe odbile su odlazak. Neko kulturno, a bilo je onih i koji su spustili slušalicu.

No, pozivu se odazvao dr. Kemal Dizdarević, koji je prije nekoliko dana odgovorio na pismo prof. dr. Izetbegović i prof. dr. Suljić, u kojem su navele kako će tužiti Muriza Memića.

"Neurohirurg sam 27 godina. Nikad nisam potpisao nalaz u kojem sam definirao gubitak svijesti pacijenta ili takvu amneziju, jer sam pojam te vrste amnezije ostavlja prostor za spekulacije", kazao je dr. Dizdarević, član tima koji je vještačio "amneziju" Alise Mutap.

Alisa Mutap, podsjetimo, bila je u društvu Dženana Memića te tragične februarske večeri 2016. kada je napadnut, ali tvrdi da se ne sjeća apsolutno ničega.

"Ima jedan ključni faktor, a to je da pacijenti koji su imali potres mozga, oni uvijek imaju element tzv. retrogradne amnezije. Kad pacijent govori bez toga, možemo sumnjati da simulira. Naime, pacijent doživi traumu i potres mozga, gubi svijest dvije minute minute, probudi se i priča potpuno normalno, možda ima malo mučnine. On priča priču i vi vidite da li se on ne sjeća prije, za vrijeme ili poslije događaja i vi prepoznate da li pacijent ima rupu u sjećanju.

Ali, ako se pacijent sjeća svega do događaja, ne sjeća se događaja i poslije, to budi sumnju u simulaciju", kazao je doktor Dizdarević večeras.

Nakon njega je u studio ponovo došao Muriz Memić.

I još je jednom rekao da zna imena ubica i da očekuje da ih Tužilaštvo BiH i otkrije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije