Slovenija promijenila odluku o ulasku bh. građana i PCR testovima

0
Radiosarajevo.ba
Slovenija promijenila odluku o ulasku bh. građana i PCR testovima
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Državljani BiH od sutra u Sloveniju mogu da ulaze uz negativan PCR test na koronavirus koji je urađen u laboratorijama o našoj zemlji.

Vlada Slovenije je na svojoj Facebook stranici objavila novu obavijest.

"Negativni testovi iz trećih zemalja vrijede ako nisu stariji od 48 sati i provedeni su s organizacijom objavljenom na Nacionalnom laboratoriju za zdravlje, okoliš i hranu. Vrijedi i izuzetak bez testa i karantene

- zbog održavanja kontakta s uskim članovima obitelji, a osoba se vraća u roku od 72 sata;

- za mlađe od 14 godina prelazak granice zajedno sa užim članom porodice koji je predao negativan test", napisali su na Facebooku.

Ovo je spisak ustanova i laboratorija iz naše zemlje čije testove priznaju u Sloveniji:

Laboratorij JZU „ Zdravstveni center Brčko“ Brčko distrikt BiH, Kantonalna bolnica „Dr Irfan Ljubijankić“ Bihać, Kantonalna bolnica Zenica, Klinični center Univerziteta Sarajevo, PZU „Eurofarm-Centar-Poliklinika„ Sarajevo, PZU Plava poliklinika Tuzla, PZU Poliklinika in Dnevna bolnica „Dr. Al-Tawil“, Privatni mikrobiološko parazitološki laboratorij Sarajevo, Opća bolnica „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo, Opća bolnica Tešanj, Univerzitetski centar – bolnica Mostar, Univerzitetski klinični centar Tuzla, Veterinarski fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Zasebna Zdravstvena ustanova “Alea“ Dr Kandić Sarajevo, Zavod za biomedicinsku dijagnostiku „Nalaz“, Sarajevo, JZU Bolnica „ Sveti Vračevi“ Bijeljina, JZU Institut za javno zdravstvo RS-a, JZU Univerzitetska bolnica Foča, Univerzitetski klinični centar RS-a.

Andoro, Monaco, San Marino i Vatikan tretiraju se na isti način kao i države članice Schengena, što znači da ih neće smatrati trećim zemljama ako budu na listi narančastih. Amandmani će početi 1. oktobra 2020.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije