Sarajevo / Skupština KS će o nepovjerenju Vladi Edina Forte glasati 29. januara

23. 01. 2020. u 09:50:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U Sarajevu danas je održana sjednica Skupštine Kantona Sarajevo. Na 18. radnoj sjednici većinom glasova je određeno da će se o nepovjerenju Vladi Kantona Sarajevo glasati 29. januara 2020. godine. 
 
Potvrđen je i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o potvrđivanju kandidata za izbor predsjedavajućeg ili zamjenika predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo.

Sjednicu je sazvala Danijela Kristić (Narod i Pravda), a predsjedavala je Smiljana Viteškić (Stranka demokratske akcije).

Danas bi trebala bi biti nastavljena i 19. radna sjednica, na kojoj se nalaze tačke Prijedlog odluke o privremenom finansiranju potreba Kantona Sarajevo za period od 1. januara do 31.marta.2020. godine, Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o privremenom finansiranju Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo za period 1. januar 2020. godine do 31.marta.2020. godine, kao i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o privremenom finansiranju potreba Javne ustanove “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” Sarajevo za period do 31. marta 2020. godine.

 

 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA