Sindikati: Pozivamo zastupnike u Skupštini KS da se uozbilje ili izlazimo na proteste

Radiosarajevo.ba
Sindikati: Pozivamo zastupnike u Skupštini KS da se uozbilje ili izlazimo na proteste
FOTO: Radiosarajevo.ba / Dom sindikata Sarajevo

Predstavnici kantonalnih sindikata na danas održanoj press konferenciji najavili su da 28. januara izlaze na proteste pred Vladu Kantona Sarajevu ako do tada ne budu ispunjeni njihovi zahtjevi.

Sindikati traže da se što hitnije usvoje mjeru o privremenom finansiranju kako bi na vrijeme dobili plaće.

Predsjednik Sindikata srednjeg i osnovnog obrazovanja Faruk Bešlić ovom prilikom kazao je da se na ovaj način želi skrenuti pažnja svim organima vlasti u Kantonu Sarajevo.

„Nećemo gledati da se političko razračunavanje odigrava preko nas. Kompletna blokada Kantona Sarajevo je upitna. Kao ljudi i ozbiljni građani nećemo dozvoliti da to utječe na naše kućne budžete“, poručio je Bešlić.

Predsjednik Sindikata osnovnog obrazovanja u KS Saudin Sivro istakao je da proteste podrža i Sindikat zdravstva, Sindikat Univerziteta u Sarajevu te Sindikat Kliničkog centra.

„Protestni skup očekuje se u utorak 28. januara u 11 sati ispred zgrade Vlade KS. Mi ćemo dići glas protiv neodgovornosti zastupnika. Njih je 35, a nas je 23.000“, naglasio je Sivro.

Ispred Sindikata policije KS obratio je se Sadik Ećo te pozvao zastupnike Skupštine KS da se dogovore i odgovore na njihove zahtjeve prije 28. januara.

Predsjednik Samostalnog sindikata kantonalnih državnih službenika i namještenika u Sarajevu, Elvis Zornić, poručio je das zastupnici moraju imati svoju morlanu i političku odgovornost prema građanima KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije