Skupština KS danas hitno zasjeda: Dodatni rok za studente i prenos bodova

3
Radiosarajevo.ba
Skupština KS danas hitno zasjeda: Dodatni rok za studente i prenos bodova
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Skupština KS (arhiva)

Skupština Kantona Sarajevo za danas je najavila nastavak jučerašnje radne te početak današnje hitne sjednice.

Na dnevnom redu redovne sjednice naći će se, između ostalog, Izvještaj o poslovanju KJP "ZOI '84" Olimpijski centar Sarajevo d.o.o. Sarajevo za 2019. godinu i Izvještaj o poslovanju Kantonalnog javnog preduzeća za gospodarenje državnim šumama "Sarajevo – šume". 

Izvještaj o poslovanju JP "Televizija Kantona Sarajevo" d.o.o. Sarajevo za 2020. godinu također je dio dnevnog reda, te Program rada i Finansijski plan Kantonalne javne ustanove "Porodično savjetovalište" za 2021. godinu.

Ramo Isak posjetio nanu Fatu Orlović: 'Rata u BiH neće biti, možete mirno spavati'

Ramo Isak posjetio nanu Fatu Orlović: 'Rata u BiH neće biti, možete mirno spavati'

"KS će sutra na hitnoj sjednici razmatrati, a siguran sam i usvojiti, izmjene Zakona kako bi se studentima UNSA omogućio dodatni rok, prenos 15 ECTS bodova, prelazak na budžet samofinansirajućih studenata sa prosjekom 8+ koji su položili sve ispite.

Zakonom će biti riješen i problem angažmana profesora unutar UNSA, član 118", najavio je Elmedin Konaković, lider Naroda i pravde za vanrednu sjednicu Skupštine KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije