! / Skupština KS: Podržani programi rada 13 javnih kulturnih ustanova Kantona Sarajevo

28. 09. 2021. u 22:33:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Na večerašnjem zasjedanju skupštinski zastupnici su usvojili i odluke o davanju saglasnosti na programe rada sa finansijskim planovima za 2021. godinu 13 javnih kulturnih ustanova Kantona Sarajevo, i to:

Sarajevskog ratnog teatra – SARTR, Kamernog teatra ‘55 Sarajevo, Međunarodnog teatarskog festivala – Scena MESS, Muzeja Sarajevo, Kantonalnog zavoda za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Sarajevo, Historijskog arhiva Sarajevo, Muzeja “Alija Izetbegović”, Bosanskog kulturnog centra Kantona Sarajevo, “Collegium artisticuma” Sarajevo, Pozorišta mladih Sarajevo, Sarajevske filharmonije, Narodnog pozorišta Sarajevo, te Biblioteke Sarajevo.

Dali su saglasnost i na Nacrt ugovora o zakupu koji treba da zaključe JP Međunarodni aerodrom “Sarajevo” d.o.o. Sarajevo i Turistička zajednica Kantona Sarajevo.

Sjednica skupštine prekinuta je iza 21 sat i bit će nastavljena sutra, srijeda, 29. septembra ove godine, nakon što se održi XXI hitna sjednica koja će, između ostalog, biti posvećena organizaciji odlaska bosanskohercegovačkih poduzetnika na najpoznatiji svjetski sajam poduzetništva u Dubaji - EXPO 2020.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)