Skupština hitno zasjeda: Hoće li KS danas dobiti budžet za ovu godinu

0
Radiosarajevo.ba
Skupština hitno zasjeda: Hoće li KS danas dobiti budžet za ovu godinu
FOTO: Radiosarajevo.ba / Skupština Kantona Sarajevo

Prijedlog budžeta Kantona Sarajevo za 2021. godinu bit će razmatran danas na hitnoj sjednici Skupštine KS.

Zastupnici će razmatrati i Prijedlog zakona o izvršenju budžeta KS za 2021. godine.

Hitnu sjednicu je dogovorio Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo prije nekoliko dana.

Članovima Kolegija je prijedlog za održavanje hitne sjednice obrazložio premijer KS Edin Forto, pri čemu je zatražio da se budžet i njegov zakon razmatraju i donesu po hitnom postupku.

Ova sjednica Skupštine KS će se održati u online formatu i bit će emitovana uživo u programu Televizije Sarajevo, kao i putem web stranice TVSA.

Definitivan dnevni red sjednice bit će se utvrđen na njenom početku, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Edin Forto je nedavno u intervjuu za Radiosarajevo.ba istakao, između ostalog, da se budžet ne puni onako kako smo navikli zadnjih nekoliko godina.

"Po informacijama koje imam iz 2020. godine, u budžetu imamo 130 miliona manje KM manje nego prethodne godine. Dakle, 130 miliona KM više ne postoji! Taj novac je bio korišten za razne svrhe, za razne programe. Mi se stvarno moramo refokusirati i ići na razvojne projekte koje možemo kreditno finansirati. Jer ovog novca, keša, gotovine, koja je budžetska, fali. To je naša realnost. To je ono što nam je donijela ekonomska posljedica pandemije", kazao je tada Forto.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije