Skupština BPK: Edim Fejzić ponovo predstavnik Hrvata u Domu naroda PFBiH

Fena
Skupština BPK: Edim Fejzić ponovo predstavnik Hrvata u Domu naroda PFBiH
Poslanici u Skupštini Bosansko-podrinjskog kantona Goražde tajnim glasanjem na današnjoj vanrednoj sjednici izvršili su izbor delegata u Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Iz Kluba Bošnjaka izabran je Nijaz Musić (SDA), iz Kluba Srba Daliborka Milović (Liberalna stranka), a Hrvata Edim Fejzić (Goraždanska priča) dok je Sejad Tatarin izabran iz reda Ostalih (Goraždanska priča). 

Glasanje je obavljeno u okviru svakog od klubova naroda.  Četvrta vanredna sjednica Skupštine održana je na inicijativu grupe od 13 poslanika SDA, LS-a, Stranke za BiH te po jednog poslanika SBB-a i Goraždanske priče koji čine parlamentarnu većinu. 

Za punu implementaciju izbornih rezultata u BPK Goražde predstoji nastavak konstituirajuće sjednice Skupštine započete u decembru prošle godine na kojoj bi trebali biti formirani klubovi naroda i izabrano rukovodstvo kantonalnog parlamenta, a potom i izvršna vlast BPK Goražde.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije