Autobus s radnicima izletio s ceste u Goraždu, putevi opasni zbog snijega

E. H.
Autobus s radnicima izletio s ceste u Goraždu, putevi opasni zbog snijega
Zbog loših vremenskih uslova i uslova na cesti na području Goražda u ranim jutarnjim satima zamalo je izbjegnuta tragedija, kada je autobus koji je prevozio radnike izletio s ceste.

Prema informacijama koje su za Radiosarajevo.ba potvrđene iz Ministarstva za unutrašnje poslove Bosansko-podrinjskog kantona, riječ je o autobusu koji je prevozio radnike prve smjene iz goraždanskih kompanija Pobjeda i Prevent.

Autobus je izletio s ceste i otklizao prema stambenim kućama, no na svu sreću zaustavio se na rubu padine.

"Ova nesreća se dogodila oko 6.10 sati, a na svu sreću u njoj nije bilo povrijeđenih te je samo na autobusu pričinjena materijalna šteta", dodali su iz MUP-a BPK-a.

Prema nezvaničnim informacijama glavni krivac za ovakvu situaciju na cesti su službe za zimsko održavanje puteva, koje nisu posipale abrazivni materijal.

Iz kompanije Centroprevoz, čiji autobusi prevoze radnike, ističu kako su jutros imali još jednu nezgodu kada im se jedan autobus okrenuo nasred ceste, a na svu sreću ostao je na njoj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije