Skandalozno: Sarajevska studentica veličala Ratka Mladića, evo šta kaže dekan Fakulteta

26
D. S.
Skandalozno: Sarajevska studentica veličala Ratka Mladića, evo šta kaže dekan Fakulteta
Foto: Kolaž / Ratko Mladić, Slađana Todić

Slađana Todić, studentica sarajevskog Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije, jučer je, 11. jula, na svom profilu veličala ratnog zločinca Ratka Mladića.

Na storyju uz tri prsta slavila je genocid koji je počinjen u Srebrenici, a kada su joj kolege skrenule pažnju na to šta radi, ona je navodno odgovorila 'Nek smo vas pobili, odj*bi'.

Tim povodom portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je dekana Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Jasmina Ahića.

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

"Jutros sam kao dekan zaprimio prijavu o mogućem neadekvatnom ponašanju studentice fakulteta na društvenim mrežama, kao i sadržaj privatne poruke između studenata, te sam već jutros u okviru svojih nadležnosti pokrenuo proces utvrđivanja činjeničnog stanja i okolnosti u vezi ove prijave koju sam dobio.

Tako da je to sada u postupku i ide prema Etičkom odboru fakulteta koji će dati svoje mišljenje i onda ćemo dalje informisati javnost. Pokrenuo sam sve procedure", kazao je Ahić za portal Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, Ratko Mladić je ratni zločinac i bivši zapovjednik i general snaga Vojske RS u periodu 1992. do 1995. godine.

Skandalozna objava FK Laktaši pred utakmicu u Bijeljini

Skandalozna objava FK Laktaši pred utakmicu u Bijeljini

Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju prvostepenom presudom 24. novembra 2017. osudio ga je na kaznu doživotnog zatvora zbog genocida, počinjenih ratnih zločina i zločina protiv čovječnosti. Sud je odbio žalbu te ga pravosnažno osudio na doživotnu kaznu zatvora 8. juna 2021.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (26)

/ Povezano

/ Najnovije