Skandalozni Nešić se pokušava 'oprati': Nisam ja uvrijedio žrtve zločina u Srebrenici, nego drugi

16
Radiosarajevo.ba
Skandalozni Nešić se pokušava 'oprati': Nisam ja uvrijedio žrtve zločina u Srebrenici, nego drugi
Foto: Screenshoot / Nenad Nešić

Nisam ja uvrijedio žrtve zločina u Srebrenici, njima neka je pokoj duše, njihovim porodicama bezbroj puta sam izrazio saučešće, ali sam ukazao na zloupotrebe žrtava i pokušaj da se žrtvama predstave oni koji su živi, izjavio je ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić.

"Nisam ja upisao ime Jusufa Smajlovića među žrtve, a on vozio načelnika Srebrenice. Nisam ja rekao da je 500 živih na spisku stradalih nego Mirsad Tokača, Bošnjak, direktor Istraživačko-dokumentacionog centra. Žao mi je zbog svake žrtve, ali nisam ja taj koji manipuliše žrtvama nego oni koji su žive proglašavali mrtvim", kazao je Nešić.

Podsjetimo, u emisiji Ćirilica Milomira Marića, poznatog po svojoj kontroverznoj retorici i bliskim vezama s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, gostovao je Nešić, koji je predstavljen kao "mladi lav srpske politike".

Bravo GSS Trnovo: Dvije uspješne akcije spašavanja za jedan dan

Bravo GSS Trnovo: Dvije uspješne akcije spašavanja za jedan dan

Tema razgovora ubrzo se okrenula prema genocidu počinjenom nad Bošnjacima, a ton diskusije bio je, blago rečeno, neprimjeren. Okupljena svita, koja se već više puta sastajala kako bi negirala genocid, ponovno je iznijela 'argumente' koji su u suprotnosti sa zvaničnim presudama međunarodnih sudova. Posebno su pokušavali ubijediti javnost da Rezolucija o Srebrenici ima za cilj stigmatizaciju cijelog srpskog naroda kao genocidnog, iako to nigdje u tekstu Rezolucije nije napisano.

Potom je Nešić zbijao šale na račun onih koje su pobili četnici, kojima se, kako se čini, i sam ponosi.  

"Ako mi dozvolite da kažem jednu šalu, koja je bitna povodom sahrane oca u Potočarima. Pitali malog Muju da kaže osnovne podatke o ocu. Kaže: 'Rođen u Sarajevu, sahranjen u Srebrenici, živi u Njemačkoj'", smješkajući se je rekao Nešić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (16)

/ Povezano

/ Najnovije