Dodik i Nešić otputovali u Rusiju: Objavili fotografiju iz aviona, (ponovo) podigli tri prsta

35
Radiosarajevo.ba
Dodik i Nešić otputovali u Rusiju: Objavili fotografiju iz aviona, (ponovo) podigli tri prsta
Foto: X.com / Nenad Nešić i Milorad Dodik

Predsjednik manjeg bh. entiteta RS Milorad Dodik i ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić otputovali su u Sankt Peterburg na Međunarodni bezbjednosti forum.

U ponedjeljak, 22. aprila, Nešić je na platformi X (nekadašnji Twitter) podijelio fotografiju iz aviona na kojoj pozori u društvu lidera SNSD-a s podignuta tri prsta (što se smatra nacionalnim srpskim pozdravom, op. a.).

Prema programu organizatora, učesnici sastanka bi trebalo da diskutuju o dva glavna pitanja agende, a to su "Obezbjeđenje informacione bezbjednosti u uslovima formiranja policentričnog svjetskog poretka: izazovi i mogućnosti" i "Očuvanje nacionalnog identiteta i tradicionalnih vrijednosti država svijeta kao neodvojivi dio održavanja međunarodne bezbjednosti, mira i stabilnosti".

Tužne vijesti: Preminuo legendarni trener, karijeru počeo u KK Bosna

Tužne vijesti: Preminuo legendarni trener, karijeru počeo u KK Bosna

Osim Dodika i Nešića u Sankt Peterburgu boravi i ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje u Vladi RS Željko Budimir i nekadašnji direktor srbijanske BIA-e Aleksandar Vulin, kojeg danas oslovljavaju i sa "senator RS-a".

Putem videolinka prisutnima će se obratiti ruski predsjednik Vladimir Putin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (35)

/ Povezano

/ Najnovije