Skandalozni dokument o djeci s poteškoćama u razvoju: Majka demantira sarajevsko Ministarstvo

/ Komentari (8)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Zloupotreba novinskih medija

Bombastični novinski naslovi nam govore da naši novinari debelo zloupotrebljavaju slobodu medija kada se žele na nekog okomiti. Danas vidim da je Dodik ipak upravu. Izmjene Krivičnog zakonika Republike Srpske, kojima se u ovom bh. entitetu kriminalizuje kleveta, stupaju na na snagu u ponoć, 26. avgusta, nakon što istekne zakonski rok od osam dana nakon objavljivanja izmjena u Službenom glasniku RS, te odredbe postanuu važeće.

***

***

Tražimo

Hitan upis sve djece sa teškoćama, bilo gdje gdje se upisuju i djeca bez teškoća, ukoliko to njihove porodice žele. Što veli UNESCO o ovoj problematici? Sva djeca imaju ista prava kao i svi građani BiH, barem ti trebalo tako biti.

Znate li da

Ne valja lagati.

jjjjj

Hitan upis sve djece sa teškoćama, bilo gdje gdje se upisuju i djeca bez teškoća, ukoliko to njihove porodice žele. Što veli UNESCO o ovoj problematici? Sva djeca imaju ista prava kao i svi građani BiH, barem ti trebalo tako biti. ka Tražimo nije problem upis nego asistent of jedno 2500 km brutto mjesečno po djetetu. to je oko 60000 km po djetetu godišnje.... i nije moguće sufinansirati zaposljavanje u privatnom vrticu nego samo boravak... ni meni nije jasan slucaj

dfsdfsdfs

nije problem upis nego asistent of jedno 2500 km brutto mjesečno po djetetu. to je oko 60000 km po djetetu godišnje.... i nije moguće sufinansirati zaposljavanje u privatnom vrticu nego samo boravak... ni meni nije jasan slucaj ka jjjjj nije po djetetu nego za oba djeteta..... a koliko sam pročitao djeca opetovano povraćaju (ukazuje da nije mozak nego nesto sa organima za varenje ko će ga znati).... uglavnom nesto ne stima u citavom slucaju.... boravak mjesecno sufinansiranje u privatnom vrticu je 200 KM puta 12 - 2400 KM... uglavnom traži se sufinansiranje za boravak 2 djece sa kojim se pokriva 25 djece.... najgore od svega je što ja to tako vidim..... to treba obezbjeditit u okviru Javne ustanove a ne privatnog vrtica...

Alo

Lijepe riječi su ukras!

borac1992

Ovo ministarstvo sve čini da se Javna ustanova Djeca Sarajeva potpuno ukine i sve prebaci na privatne vrtiće i tu ona i pomočnici dobro hajruju. Žalosno je kako se odnose prema djeci.

/ Najnovije