Skandalozna izjava srebreničkog protojereja: Četnici su bili borci protiv fašizma

Radiosarajevo.ba
Skandalozna izjava srebreničkog protojereja: Četnici su bili borci protiv fašizma

Srebrenički protojerej Aleksandar Mlađenović na skandalozan način je prokomentirao sliku osnovaca iz ovog grada koja je uznemirila javnost u BiH.

Mlađenović je za Srnu izjavio da je "okrestrirani medijski napad Bošnjaka na grupu učenika srebreničke osnovne škole zbog fotografije sa natpisom 'Pozdrav braći četnicima' u kabinetu vjeronauke posljedica neznanja o značenju riječi četnik i njihove uloge u historiji".

"Ta fotografija je objavljena na društvenim mrežama i danas orkestrirano u medijima napadaju djecu lokalni bošnjački političari, nazivajući ih fašistima, a ne znaju značenje riječi četnik i njihovu ulogu u istoriji, odnosno borbi protiv fašizma i sprečavanju istrebljenja i odbrani srpskog naroda sa ovih prostora od predaka ovih koji danas osuđuju srpsku djecu", rekao je novinarima protojerej Mlađenović.

Fotografija je objavljena na društvenoj mreži "Instagram" na profilu jednog od učenika osnovne škole u Srebrenici, a potez grupe srebreničkih osnovaca kritikovali su mnoge javne ličnosti.

Srebrenica: Djeca veličala četnike u školskoj učionici!

Sramotne scene zabilježene su danas tokom proslave krsne slave Svetog Save u osnovnoj školi u Srebrenici. Tokom proslave, u učionici pravoslavne vjeronauke, učenici su se sa četničkim obilježjima "pohvalili" na društvenim mrežama. Autentičnost fotografije još uvijek nije potvrđena, no večeras je informacije o ovom incidentu podijelio i bivši načelink Srebrenice Ćamil Duraković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije