"Braća četnici" / Srebrenica: Djeca veličala četnike u školskoj učionici!

27. 01. 2020. u 21:49:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 306

Sramotne scene zabilježene su danas tokom proslave krsne slave Svetog Save u osnovnoj školi u Srebrenici.

Tokom proslave, u učionici pravoslavne vjeronauke, učenici su se sa četničkim obilježjima "pohvalili" na društvenim mrežama.

Autentičnost fotografije još uvijek nije potvrđena, no večeras je informacije o ovom incidentu podijelio i bivši načelink Srebrenice Ćamil Duraković.

"Kaže mi roditelj bošnjačkog djeteta koje je napravilo Print Screen ovog Instagram Storyja od školskih drugara: 'Znam koji su, sutra ću prijaviti pedagogici'. Ja ipak mislim da pedagogici i obrazovnom sistemu u entitetu RS odgovaraju upravo ovakve generacije mladih 'četnika'", napisao je Duraković.

Podsjetimo, u osnovnoj školi u Srebrenici danas je održana svečanost povodom krsne slave Svetog Save. Isti je slučaj i u ostalim školama u manjem bosanskohercegovačkom entitetu. Iz tog razloga, prema saopćenju Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica, koje smo ranije prenijeli, djeca srebreničkih imama nisu išla u školu, niti su prisustvovala svečanosti.

Srebrenički imami: Naša djeca neće slaviti Svetog Savu


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA