Grad / Skaka: Sredstva za doček Nove godine preusmjerit ćemo za nabavku vakcina

25. 12. 2020. u 19:22:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 312

Javni doček Nove godine u gradu Sarajevu uz nastup domaćih i regionalnih zvijezda bila je jedna od uspješnih priča koje je ova gradska administracija na čelu sa gradonačelnikom Abdulahom Skakom realizovala proteklih godina, navode danas u saopćenju iz Gradske uprave.

Pandemija koronavirusa poremetila je planove svjetskih prijestolnica o dočeku Nove godine, pa tako i Sarajeva, koje je godinama bilo novogodišnji centar regije.

Grad Sarajevo će sredstva predviđena za doček Nove 2021. godine preusmjeriti za nabavku vakcina za bh. stanovništvo protiv COVID-19.

„Najbitniji su nam naši građani, njihovo zdravlje i sigurnost. Do dolaska vakcine, svi se i dalje moramo ponašati odgovorno i pridržavati epidemioloških mjera“, istakao je Skaka.

Gradonačelnik je pozvao Sarajke i Saralije na strpljivost, odgovornost prema sebi i drugima:

„Proslavite novogodišnje praznike u najužem krugu porodice, kako bi nam svima sljedeća godina bila bolja, ljepša i zdravija“, poručio je Skaka.

Grad Sarajevo će nastaviti, kao što je činio i do sada, da vodi aktivnosti u koordiniranom djelovanju institucija u borbi protiv ovog globalnog izazova.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (4)