Skaka sa rektorima univerziteta o promociji Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Skaka sa rektorima univerziteta o promociji Sarajeva
Foto: Grad Sarajevo / Skaka sa rektorima na sastanku

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka sastao se jutros u Vijećnici sa rektorima univerziteta koji djeluju u glavnom gradu Bosne i Hercegovine u okviru nastavka realizacije projekta promocije Sarajeva kao regionalnog i evropskog univerzitetskog centra.

Sastanku su, osim delegacije Grada Sarajeva, prisustvovali rektor Univerziteta u Sarajevo Rifet Škrijelj, rektor Internacionalnog univerziteta u Sarajevu Ahmet Yildirim te rektor Sarajevo School of Science and Technology Vjekoslav Domljan.

Gradonačelnik Skaka predstavio je projekt promocije Sarajeva kao univerzitetskog centra koji bi se realizovao kroz zajednički nastup Grada i univerziteta na domaćem i međunarodnom nivou u oblasti obrazovanja, nauke, kulture i umjetnosti.

Projekt će se, između ostalog, realizirati kroz organiziranje zajedničkih studijskih programa na engleskom jeziku u saradnji uverziteta sa visokoškolskim ustanovama iz gradova pobratima Grada Sarajeva.

Planirani zajednički studijski programi, koji bi nudili dvojnu diplomu, privukli bi u Sarajevo studente iz regiona, Evrope i svijeta.

Prisutni su pokazali interes za učešće u projektu te je dogovoren plan za nastavak zajedničkog djelovanja. Tokom sastanka istaknuto je da će ovaj projekt biti od velikog značaja za Grad Sarajevo, visoko obrazovanje, ali i državu Bosnu i Hercegovinu u cjelini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije