Dubrovčani pozvani na doček Nove godine u Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Dubrovčani pozvani na doček Nove godine u Sarajevo
Foto: Grad Sarajevo / Abdulah Skaka na sastanku sa gradonačelnikom Dubrovnika Matom Frankovićem
Tokom današnjeg predstavljanja programa: "Sarajevo novogodišnji centar regije" u Dubrovniku, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka sastao se sa svojim kolegom, Matom Frankovićem, gradonačelnikom Dubrovnika.

Na održanom sastanku razgovaralo se o dosadašnjoj uspješnoj saradnji između gradova prijatelja Sarajeva i Dubrovnika, te o mogućnostima i područjima u kojima se ona može intenzivirati, saopćila je Gradska uprava Grada Sarajeva.

Usuglašena je zajednička vizija saradnje kroz turističku promociju destinacije u oba grada.

S tim u vezi dogovoreno je otvaranje info-turističkog punkta Sarajeva u Dubrovniku i info-turističkog punkta Dubrovnika u Sarajevu, čime će se otvoriti mogućnosti da se dobiju sve informacije o ova dva grada i njihovoj turističkoj ponudi na jednom mjestu.

Na ovaj način jedni drugima približit će prirodne ljepote, život, običaje, turističke potencijale, kulturne manifestacije, kulturno-historijske znamenitosti, gastronomiju…

Gradonačelnik Skaka tokom posjete obećao je svom kolegi Frankoviću da će podržati incijativu da dio atmosfere Sarajevo film festivala, ponovo dođe u Dubrovnik.

Ovo je bila prva službena posjeta gradonačelnika Skake Gradu Dubrovniku.

Dva grada dugi niz godina njeguju i razvijaju prijateljske odnose, a Povelju o međusobnoj saradnji potpisali su 2007. godine, dodaje se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije